Stadstuin Leiden

 1. Stadstuin te Leiden

 • ‘Een verrassend ontwerp, dat ons jaren tuinplezier zal gaan geven’.

   

   

 • Stadstuin in Leiden

  Deze stadstuin in Leiden was dringend toe aan een nieuwe aanleg.

  Deze opdrachtgever houdt van bouwen en doet dat het liefst zelf. Na de verbouwing van het huis, was de tuin toe aan een opfrisbeurt. Maar deze stadstuin was toch een te grote uitdaging. De presentatie van het schetsontwerp en de uitleg van onze werkwijze overtuigden de opdrachtgever en Hortivorm ging aan de slag. Het resultaat is deze prachtige stadstuin.

  Ontwerp

  In het eerste schetsontwerp van onze tuin- en landschapsontwerper stonden verschillende gestucte tuinmuurtjes en enkele watermuurtjes van cortenstaal. Na overleg en aangepaste schetsen is uiteindelijk gekozen voor een alternatief materiaal. Hardhouten paaltjes zorgen voor het ritme in de tuin. De gebakken klinkertjes  en gebakken plavuizen markeren het verschil tussen terras en pad.

  Aanleg stadstuin Leiden

  De opdrachtgever heeft zelf ook enkele onderdelen uitgevoerd, zoals het opschonen van de tuin. Deze tuin is in twee weken gerealiseerd. Inmiddels zijn de planten en struiken flink gegroeid en is deze stadstuin een echte groene oase.

  Service

  Na de aanleg van deze tuin komen wij terug voor de servicebeurten. Dan kijken we of alles nog voldoet zoals het is bedoeld en vastgelegd. Als dat niet zo is, dan lossen we dat op. We geven instructies over snoeien, bemesten en het  verzorgen van de planten.

  Wilt u ook zo’n prachtige stadstuin?

  Heeft u een stadstuin die wel een opknapbeurt kan gebruiken en wilt u weten wat er mogelijk is voor uw tuin? We komen graag naar u toe om uw tuin te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

  Maak een afspraak > 

Posted in:
< Terug naar overzicht