Beregening

 • ‘Beregening: nut en noodzaak van een beregeningsinstallatie’

 • Beregening: alles voor een mooie tuin

   

  Voor een gezonde tuin is voldoende beregening essentieel. Hortivorm Hoveniers maakt een beregeningsplan voor elk tuinontwerp, zodat uw tuin tot leven komt.

  Hortivorm stemt bij voorkeur de beplanting af op de grondsoort en vochtbehoefte, zodat een beregeningsinstallatie niet nodig is.

  In bepaalde situaties is een beregeningsinstallatie toch wenselijk. Hierbij kunt u onder andere denken aan potten en bakken, daktuinen en bij de hogere zandgronden waar u toch van een gevarieerde bloementuin wilt genieten. Ook als u tijdens een droge en warme perioden toch op een groen gazon wilt uitkijken in plaats van op een vergelende grasmat, dan is extra beregening gewenst.

  Hoveniersbedrijf Hortivorm legt beregeningsinstallaties aan op elke gewenste ondergrond. Dankzij een goed doordachte en aangelegde beregeningsinstallatie geeft u jarenlang automatisch voldoende water aan uw planten, zodat uw tuin echt tot bloei komt.

  Automatische tuinberegening

  Hoveniersbedrijf Hortivorm zorgt ervoor dat er op de gewenste plek een tuinsproeier wordt geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld een pop-up tuinsproeier in het gazon of een border, of een verhoogde tuinsproeier zijn.

  Ook in bestaande tuinen brengen wij professionele beregeningsinstallaties aan. Een beregeningsinstallatie kunnen we zo automatiseren zodat ook bij uw afwezigheid de tuinsproeiers werken en uw tuin er fris bij blijft staan.

  Beregeningsplan maakt kosten inzichtelijk

  Na het opmeten van uw tuin, de borders, het gazon en bestrating kunnen wij voor u een beregeningsplan maken. Zo krijgt u precies te zien waar de leidingen komen te liggen en waar welke tuinsproeiers worden geplaatst. Op deze wijze krijgt u optimaal inzicht in de benodigde investering.

  Beregeningsplan in het tuinontwerp

  Een beregeningsplan kan onderdeel zijn van het complete tuinontwerp. Al het werk voeren we dan in één arbeidsgang uit en dat is wel zo voordelig is. Dit is zeker het geval wanneer er een bron gemaakt moet worden.

 

Onderhoud beregeningsinstallatie

Naast de installatie van een beregeningsinstallatie kunnen we deze ook professioneel voor u onderhouden. Voor de winter maken wij de installatie schoon en winterklaar, na de winter stellen we uw beregeningsinstallatie weer in gebruik.

Afspraak?

Wilt u een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een beregeningsinstallatie in uw tuin? U mag mij iedere werkdag bellen tussen 08:00 en 17:00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd.

Met vriendelijke groet,

Gibbo Hamoen
eigenaar hoveniersbedrijf Hortivorm