Stadstuin

 • ‘Geniet van de mooiste kleuren en geuren in de tuinkamer van uw stadstuin’

 • Stadstuin ontwerpen, aanleggen & onderhouden

  Stadstuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden doet Hortivorm al ruim 20 jaar. Dit zijn zowel moderne, landelijke, als romantische stadstuinen.

  Stadstuinen zijn er in vele vormen en maten, van patiotuin tot voor-, achter- en zijtuin. Wat alle stadstuinen gemeen hebben is dat ze een onlosmakelijk onderdeel vormen van uw woonplezier. Daarnaast beïnvloedt uw tuin ook de waarde van uw woning.

  Hortivorm Hoveniers uit Boskoop heeft ruim 20 jaar ervaring in het aanleggen van diverse tuinen, waaronder stadstuinen. We helpen u de mogelijkheden van uw tuin, balkon of terras maximaal te benutten door een stadstuin te ontwerpen en aanleggen die optimaal aansluit op uw wensen. Zo creëren we een tuin waar u het hele jaar door van geniet.

  Stadstuin ontwerpen of tuinstyling?

  Hortivorm kan uw stadstuin ontwerpen of uw huidige tuin stylen. We kunnen beginnen met een goed en passend ontwerp van de stadstuin of uw bestaande tuin (re)stylen. Bij het stylen van uw tuin stemmen we de meubels, verlichting, tuinkussens, en andere ornamenten op elkaar en de beplanting af. Ook kunt u uw tuin thematisch laten ontwerpen of stylen. Denk daarbij aan een strandtuin, loungetuin, wellnesstuin, kindvriendelijke tuin, smultuin en nog veel meer.

  Stadstuinen aanleggen ecologisch steeds belangrijker

  Stadstuinen aanleggen wordt steeds belangrijker als ecologische stapstenen in de stad. Hortivorm heeft de nodige kennis en kunde in huis om uw stadstuin ook ecologisch waardevol te maken. Toepassing van waardplanten, insectenhotels, vogelbaden en toepassing van planten uit de rode lijst kunnen van uw tuin een ecologisch paradijsje maken.

  Meer voordelen

  • Zo’n 25% van de steden bestaat uit tuin;
  • Met een milieubewuste tuin verbetert u de leefomstandigheden voor uzelf en uw omgeving;
  • Bomen, struiken en planten nemen veel regenwater op en reduceren de hitte stress;
  • Planten zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere (vliegende) insecten;
  • U geniet het hele jaar van de mooiste geuren en kleuren;
  • Met een tuinontwerp van Hortivorm benut u elk stukje tuin maximaal.

  Laat de stadstuin meegroeien met uw gezin

  Met een stadstuin ontwerpen houden we uiteraard ook rekening met uw gezinssituatie. We kunnen uw stadstuin zo (kindvriendelijk) ontwerpen dat deze meegroeit met uw gezin. Kernwoorden hierbij zijn flexibiliteit en inwisselbaarheid. Een voorbeeld: op de plek waar nu de trampoline komt wordt later een barbecueplek gemaakt en weer later een tuinvijver.

  Maak een afspraak in uw tuin

  Wilt u heerlijk genieten in uw eigen stadstuin, midden in de stad en er toch helemaal uit? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een stadstuin ontwerpen, aanleggen of onderhouden? Ik vertel u graag in uw eigen tuin wat er allemaal mogelijk is. Laat u verrassen en maak nu een afspraak.

  Graag tot ziens in uw tuin,

  Gibbo Hamoen
  eigenaar hoveniersbedrijf Hortivorm