Stadstuin

 • ‘Geniet van de mooiste kleuren en geuren in de tuinkamer van uw stadstuin’

 • Stadstuin ontwerp, aanleg & onderhoud

  Wonen in de stad en tot rust komen in uw eigen moderne, landelijke, als romantische stadstuin. Hortivorm ontwerpt of restylt uw patroon, voor-, achter- of zijtuin tot een groene oase.

  Wat alle stadstuinen gemeen hebben, is dat ze een belangrijk onderdeel vormen van uw woonplezier. Een goed ontworpen en onderhouden tuin vergroot de waarde van uw woning.

  Hortivorm Hoveniers uit Boskoop heeft ruim 20 jaar ervaring in het aanleggen (stads)tuinen. We kijken naar de mogelijkheden van uw tuin, balkon of terras en ontwerpen een stadstuin die helemaal aansluit op uw wensen.

  Ontwerpen of stylen

  We kunnen een goed en passend ontwerp voor uw stadstuin maken of uw bestaande tuin restylen. We kijken naar de huidige inrichting en beplanting en stemmen de meubels, verlichting, tuinkussens, en andere ornamenten op elkaar af. Heeft u een bepaald thema in gedachten? Dat kan ook, zoals een strandtuin, loungetuin, wellnesstuin, kindvriendelijke tuin, smultuin en nog veel meer.

  Ecologische tuinaanleg

  Stadstuinen zijn ecologische stapstenen in de stad. Hortivorm heeft veel kennis en kunde in huis om uw stadstuin ecologisch waardevol te maken. Meer groen, minder bestrating. Hortivorm weet precies welke waardplanten, insectenhotels, vogelbaden en bedreigde planten toe te passen, zodat uw stadstuin een ecologisch paradijsje wordt.

  Meer voordelen

  • Met een milieubewuste tuin verbetert u de leefomstandigheden voor uzelf en uw omgeving;
  • Bomen, struiken en planten nemen veel regenwater op en verminderen de hitte stress;
  • Uw stadstuin is aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere (vliegende) insecten;
  • U geniet het hele jaar van de mooiste geuren en kleuren;
  • Elk stukje tuin is maximaal benut.

  Uw tuin groeit mee met uw gezin

  Bij het ontwerp van een stadstuin houden we uiteraard ook rekening met uw gezinssituatie. Een (kindvriendelijke) tuin die meegroeit met uw gezin. Een voorbeeld: de plek waar nu de trampoline staat, wordt later een barbecueplek en weer later een tuinvijver.

  Maak nu een afspraak

  Ontsnappen uit de drukte van de stad en tot rust komen in uw eigen stadstuin? Wilt u weten wat er mogelijk is? We komen graag naar u toe om uw tuin te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. U zult versteld staan van wat er allemaal kan, hoe groot of klein uw tuin of balkon ook is.

  Hortivorm Hoveniers uit Boskoop is gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (bloemen)tuinen en heeft verstand van (bloeiende) beplanting. Al ruim twintig jaar hebben wij ervaring in het aanleggen van particuliere tuinen en bedrijfstuinen. Wij werken in de omgeving van Boskoop en Utrecht, in de Randstad, maar natuurlijk ook daarbuiten.

  Graag tot ziens in uw tuin!

  Maak een afspraak >