Smultuin

 • ‘Geniet van de natuur en beleef het plezier van een goed ontworpen smultuin’

  Neem contact op met mij:
   • RUIM 20 JAAR ERVARING
   • VEELZIJDIG & CREATIEF
   • GEGARANDEERDE KLANTTEVREDENHEID
   • GECERTIFICEERD
 • Smultuin voor onbeperkt genieten van eigen groenten, fruit en kruiden

  Smultuinen zorgen ervoor dat u het hele jaar geniet van onbespoten groente, fruit en verse kruiden. Zo wordt uw tuin een waar genot voor alle zintuigen: kijken, ruiken, voelen en vooral proeven! En, eten uit uw eigen tuin is altijd om te smullen.

  Hortivorm Hoveniers uit Boskoop heeft ruim 20 jaar ervaring in het aanleggen van diverse tuinen, waaronder smultuinen. We maken van uw smultuin een landelijk paradijsje, waarin u volop geniet van onbespoten vers fruit, heerlijk geurende kruiden en bloemen.

  Bij het ontwerp van een smultuin staan altijd uw wensen centraal. We geven u echte aandacht en creëren zo een tuin waar u het hele jaar door van geniet.

  Met een smultuin eet u uit eigen tuin

  Vers geknipte bieslook, gesneden tijm of frambozen, heerlijk! En de planten hebben weinig ruimte nodig in uw smultuin. Als u een boom plant, zet dan een vruchtboom in uw tuin. Dat kan ook een hoogstam fruitboom zijn waar u onderdoor kunt lopen.

  Heeft u een kleine tuin of balkon dan kunt u kolomfruitbomen toepassen. Deze bomen vormen een soort pilaar in de tuin of pot. Hiervoor zijn zowel appel- als perenrassen, zoals de Benita, beschikbaar.

  Kruidentuin horizontaal of verticaal?

  Kruiden kunnen op een zonnige plek ook in de vaste planten border worden opgenomen of tegen de wand worden geplaatst als verticale kruidentuin. U heeft uw verse kruiden direct bij de hand! Daarnaast verspreiden kruiden vaak een aangename geur in het groeiseizoen wat een extra dimensie geeft aan de beleving van uw tuin.

  Smultuin ideaal voor kinderen

  Smultuinen zijn ideaal voor kinderen. Wat is namelijk leuker dan kinderen een eigen plekje in de tuin geven, waar ze radijsjes uit de grond kunnen trekken? Of waar ze tomaten kunnen plukken en heerlijke bramen van de doornloze braam? Met de smultuin leren kinderen al vroeg het één en ander over de natuur en ons voedsel.  Als we dan ook nog drachtplanten in uw tuin mogen aanbrengen waar vlinders op afkomen is het (kinder)feest compleet.

  Geniet van een smultuin en maak nu een afspraak

  Is een smultuin iets voor u? Droomt u al weg bij het plukken van onbespoten groente, fruit en kruiden uit uw eigen smultuin? Ik bezoek u graag in uw eigen tuin om de vele mogelijkheden te bespreken. U zult versteld staan van wat er allemaal kan.

  Graag tot ziens in uw tuin,

  Gibbo Hamoen
  eigenaar hoveniersbedrijf Hortivorm