Smultuin

 • ‘Geniet van de natuur en beleef het plezier van een goed ontworpen smultuin’

 • Smultuin, onbeperkt genieten van eigen groenten, fruit en kruiden

  Het hele jaar genieten van onbespoten groente, fruit en verse kruiden uit uw eigen smultuin. Een genot voor alle zintuigen, kijken, ruiken, voelen en vooral proeven! Eten uit uw eigen tuin is altijd een feestje.

  Hortivorm Hoveniers maakt van uw smultuin een paradijsje met onbespoten vers fruit, heerlijk geurende kruiden en bloemen. Bij het ontwerp van een smultuin staan altijd uw wensen centraal. Samen met u creëren we zo een tuin waar u het hele jaar door plezier van hebt.

  Eten uit eigen tuin

  Vers geknipte bieslook, gesneden tijm of frambozen, heerlijk! De meeste planten hebben weinig ruimte nodig in uw smultuin. In plaats van een gewone boom, planten we een vruchtboom of een hoogstam fruitboom waar u onderdoor kunt lopen.

  In een kleine tuin of op een balkon gebruiken we vaak kolomfruitbomen. Deze bomen vormen een soort pilaar in de tuin of pot. Hiervoor zijn appel- en perenrassen, zoals de Benita, geschikt.

  Kruidentuin

  Kruiden kunnen op een zonnige plek in een border met vaste planten worden gezet. Heel leuk en handig is ook een kruidentuin tegen de wand.  U heeft uw verse kruiden direct bij de hand! De meeste kruiden ruiken heel aangenaam en dat geeft een extra dimensie geeft aan de beleving van uw tuin.

  Smultuin, ideaal voor kinderen

  Wat is er leuker dan kinderen een eigen plekje in de tuin geven. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf radijsjes uit de grond trekken, tomaten zien groeien en bramen plukken van de hoornloze braamstruik. Met de smultuin leren kinderen over de natuur en ons voedsel.  Als er dan ook nog planten staan waar vlinders op afkomen, is het kinderfeest compleet.

  Maak nu een afspraak

  Is een smultuin iets voor u? Krijgt u al zin om uw eigen groente, fruit en kruiden te oogsten uit uw eigen smultuin? We komen graag naar u toe om uw tuin te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. U zult versteld staan van wat er allemaal kan, hoe groot of klein uw tuin of balkon ook is.

  Hortivorm Hoveniers uit Boskoop is gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van (smul)tuinen. Al ruim twintig jaar hebben wij ervaring in het aanleggen van particuliere tuinen en bedrijfstuinen. Wij werken in de omgeving van Boskoop en Utrecht, in de Randstad, maar natuurlijk ook daarbuiten.

  Graag tot ziens in uw tuin!

  Maak een afspraak >