Ecologie

 • ‘Bewust omgaan met leefomgeving in natuurlijke tuin’

 • Ecologische tuin aanleggen, beplanten & onderhouden

  Een ecologische tuin is een verrijking van uw huis. Ecologie, duurzaam, milieubewust, CO2 neutraal zijn termen termen en begrippen die te maken hebben met het bewust omgaan met onze leefomgeving. Wij geloven in de noodzaak en meerwaarde van een ecologische tuin en vertellen u er graag alles over.

  Natuurlijke en ecologische tuinen

  Uw stadstuin als ecologische stapsteen binnen de stedelijke structuur? Dat kan door bijvoorbeeld de toepassing van planten die op de rode lijst staan. Dat is een officieel vastgestelde lijst met bedreigde planten in Nederland. In een ecologische tuin is veel aandacht voor aantrekkelijke plekken voor vogels, egels, vlinders en andere insecten.

  Bloemenweide en beplantingsassortiment

  Heeft u ruimte om een bloemenweide aan te leggen? Onze hoveniers adviseren welke mengsels het best gebruikt kunnen worden in uw tuin. Bij het beplantingsassortiment heeft inheemse beplanting de voorkeur.

  Drachtplanten en insectenhotels

  Uw ecologische tuin levert een bijdrage aan de instandhouding van bijen en vlinders. Van ons krijgt u advies welke drachtplanten, met stuifmeel en nectar, daarvoor het beste zijn. Een insectenhotel kan natuurlijk ook niet ontbreken in uw tuin. Kant en klaar kopen, zelf maken of door ons laten plaatsen? Dat kan allemaal, wij helpen u graag.

  Bestrating en onderhoud

  Voor een zo groot mogelijke diversiteit in uw ecologische tuin is het aan te raden de hoeveelheid bestrating te beperken tot het hoognodige. Daarnaast is weinig verharding ook beter voor de waterhuishouding. Wist u dat bestrating vaak veel meer kost dan beplanting? Het tuinonderhoud  verschilt per soort tuin. Wij stemmen dat graag met u af.

  Voordelen van een ecologische tuin

  • Ecologisch tuinieren is niet gebonden aan plaats of stijl.
  • U helpt de natuur door gebruik van natuurlijke processen.
  • Een ecologische tuin trekt diverse dieren aan.

Maak een afspraak!

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Wij komen graag naar u toe en bekijken de situatie in uw tuin. Laat u verrassen door de veelzijdige opties. Hoveniersbedrijf Hortivorm is gespecialiseerd in de aanleg van ecologische tuinen. Dit doen wij altijd met liefde en respect voor flora en fauna.

Graag tot ziens in uw tuin!

Maak een afspraak >