Landelijke tuin

 • ‘Onze tuin- en landschapsontwerper ontwerpt uw landelijke tuin op maat.’

 • Ontwerp, aanleg en onderhoud

  Bij een landelijke tuin vloeien de verschillende elementen harmonieus over in het aangrenzende landschap. Hoveniersbedrijf Hortivorm is specialist in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van landelijke tuinen.

  Een tuin aan de rand een bos, heide of landerijen die de overgang vormt tussen uw huis en het aangrenzende landschap. Dat is een landelijke tuin. Uw tuin wordt één met de omgeving met schitterende zichtlijnen. Hierbij geven landelijke elementen een extra dimensie aan uw landelijke tuin.

  Landelijke tuinontwerp

  Zoals bij elke goede tuin is het tuinontwerp de basis voor een geslaagde tuin. Bij erven en grote landelijke- of landschappelijke tuinen maakt een ecologisch, bodem- en/of historisch kaartonderzoek vaak onderdeel uit van het ontwerpproces.

  Erf of tuin?

  Ligt uw woning in het buitengebied? Dan is er meestal sprake van een erf. Iedere streek in Nederland heeft zo zijn eigen karakteristieke erfvorm. In het ontwerp laten we ons inspireren door de historie van de plek. Daarnaast is een erf vaak groter dan een tuin. Natuurlijk houden we rekening met het erfonderhoud en beschikbare subsidies.

  Landelijke tuin in de stad

  Ook als u in de stad woont is het mogelijk om een landelijke of rustieke tuin te creëren. Hortivorm ontwerpt en realiseert dit ook voor grote of kleine stadstuinen. De elementen die karakteristiek zijn voor het (omringende) landschap verwerken we in uw tuin. Hierdoor ontstaat een landelijke sfeer. Belangrijk hierbij is het lijnenspel en de keuze voor materiaal en beplanting.

  Is een landelijke tuin iets voor u? 

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw tuin? Wij komen graag naar u toe en bekijken de situatie ter plekke. Laat u verrassen door de veelzijdige opties.

  Maak nu een afspraak

  Hortivorm Hoveniers uit Boskoop heeft ruim 20 jaar ervaring in het aanleggen van diverse tuinen, waaronder ook landelijke tuinen. Onze landelijke tuinontwerpen kenmerken zich door helderheid, ruimte, rust, fraaie doorkijkjes en veelzijdige beplanting. Uw wensen staan altijd centraal bij het tuinontwerp. We luisteren, kijken en creëren zo een tuin waar u jaren van geniet.

  Graag tot ziens in uw tuin!

  Maak een afspraak >