Bodemonderzoek

 • ‘Tuingrond verbeteren voor mooie en gezonde planten.’

 • Bodemonderzoek voor de tuin, waarom is dat belangrijk?

  U wilt een tuin waarin uw planten mooi groeien en bloeien. Een gedegen bodemonderzoek door Hortivorm geeft inzicht in wat uw tuin nodig heeft. Voor een goed tuinontwerp met beplantingsplan is kennis van de bodem essentieel.

  Goede tuingrond voor een gezonde basis 

  Laat u een nieuwe tuin ontwerpen of een bestaande tuin onderhouden door Hortivorm Hoveniers, dan besteden wij veel aandacht aan uw tuingrond. Bij veengrond adviseren we andere bodemverbeteringsmaterialen adviseren dan voor klei-, zavel- of zandgrond. Ook bij het selecteren van beplanting is kennis van de bodem de eerste stap.

  Bodemverbetering

  Een aantal eigenschappen van uw tuin, zoals de grondsoort, kunnen we zien en voelen. Een bodemonderzoek geeft inzicht in andere bodemeigenschappen, zoals de zuurgraad of pH, het organische stofgehalte, de vrij opneembare voedingsstoffen en de aanwezige sporenelementen. Wij geven inzicht in de toestand van uw tuinbodem en u krijgt het beste advies voor bodemverbetering.

  Soms is de tuingrond erg voedselarm of zeer weinig waterdoorlatend. Dan is een keuze om grond te vervangen in plaats van te verbeteren. Wij vertellen u graag over de voor- en nadelen.

  Bemestingsadvies

  Als het bodemonderzoek van uw tuin is uitgevoerd, kunnen wij een goed bemestingsadvies geven en uitvoeren. We adviseren welke meststoffen en bodemverbeteraars aan uw tuingrond toegevoegd moeten worden voor het beste resultaat. Ook hebben we dan meer inzage in welke planten wel en niet geschikt zijn voor deze tuingrond. Een bemestingsadvies maakt altijd onderdeel uit van het bodemonderzoek.

  Maak een afspraak

  Welke planten gedijen het beste in uw tuingrond? Krijgen ze voldoende voedingsstoffen om gezond te groeien en bloeien? Maak een afspraak met Hortivorm. Wij komen graag langs en bespreken de mogelijkheden voor een bodemonderzoek van uw tuin.

  Tot ziens in uw tuin!

  Maak een afspraak >