Bodemonderzoek

 • ‘Tuingrond verbeteren voor mooie en gezonde planten’

 • Bodemonderzoek voor de tuin, waarom is dat belangrijk?

  Bodemonderzoek voor uw tuin is belangrijk om uw planten mooi te laten groeien en bloeien. Een gedegen bodemonderzoek van Hortivorm geeft inzicht in wat uw tuin nodig heeft. Kennis van de bodem is essentieel voor een goed tuinontwerp met een goed beplantingsplan en voor efficiƫnt onderhoud.

  Goede tuingrond voor een gezond fundament van uw tuin.

  Laat u een nieuwe tuin ontwerpen of een bestaande tuin onderhouden door Hortivorm Hoveniers, dan geven wij veel aandacht aan uw tuingrond. Op veengrond zullen wij andere bodemverbeteringsmaterialen adviseren en anders werken dan op klei-, zavel- of zandgrond. Ook bij het selecteren van beplanting is kennis van de bodem stap nummer 1.

  Bodemonderzoek tuin voor bodemverbetering.

  Een aantal eigenschappen van uw tuingrond, zoals de grondsoort, kunnen we zien en voelen. Een bodemonderzoek van uw tuin geeft inzicht in andere bodemeigenschappen, zoals de zuurgraad of pH, het organische stof gehalte, de vrij opneembare voedingsstoffen en de aanwezige sporenelementen.

  Een bodemonderzoek geeft inzicht in de toestand van de bodem in uw tuin. Van daaruit adviseren wij voor eventuele bodemverbetering en een bemestingsadvies.

  Bodemkundig advies en bemestingsadvies.

  Als het bodemonderzoek van uw tuin is uitgevoerd kunnen wij een goed bemestingsadvies geven en uitvoeren. We adviseren welke meststoffen en bodemverbeteraars aan uw tuingrond toegevoegd moeten worden voor het beste resultaat. Ook hebben we dan meer inzage in welke planten wel en niet geschikt zijn voor deze tuingrond.

  Bodemverbetering ja of nee?

  Hoveniersbedrijf Hortivorm stemt bij voorkeur de beplanting af op de aanwezige tuingrond. Het kan natuurlijk zo zijn dat de tuingrond erg voedselarm is of zeer weinig waterdoorlatend. Dan kan het soms wenselijk zijn om grond te vervangen in plaats van verbeteren, wij geven u graag inzicht in de voor- en nadelen. Een bemestingsadvies maakt altijd onderdeel uit van het bodemonderzoek.

  Bodemonderzoek voor uw tuin? Maak een afspraak!

  Welke planten gedijen het beste bij uw tuingrond en krijgen ze voldoende voedingsstoffen om gezond te groeien en bloeien? Maak een afspraak met Hortivorm voor een bodemonderzoek van uw tuin. U kunt mij hiervoor iedere werkdag bellen tussen 08:00 en 17:00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd.

  Met vriendelijke groet,

  Gibbo Hamoen
  eigenaar hoveniersbedrijf Hortivorm