Ouderkerk aan den IJssel


 • ‘Een tuinontwerp geïnspireerd op het landschap en de wensen van de opdrachtgever. Zo maakten wij deze droomtuin’.

   

   

   

 • Kleurrijke en landschappelijke tuin Ouderkerk aan den IJssel

   

  De aanleiding voor deze nieuwe tuin te Ouderkerk aan den IJssel was een nieuwe gebruiker van deze tuin. De opdrachtgever woonde in 2014 hier 3 maanden en hecht veel waarde aan een verrassende tuin. Ook het uitzicht op het aangrenzende landschap moest zeker behouden blijven. De opdrachtgever wilde lekker in de tuin kunnen werken en genieten. Hij wilde graag een moestuin, kippen, fruitbomen en een kruidentuin.

  Concept tuinontwerp

  Het concept is een helder ontwerp geïnspireerd op het landschap. Lange lijnen in de kijkrichting vanuit de woning. Een moestuin, vruchtbomen, een vijver met langgerekte vaste planten borders, een bloemenweide grenzend aan het landschap en toepassing van stinze bollen in de bloemenweide. Zo is er het hele jaar door van januari tot december het nodige te beleven in deze kleurrijke landschappelijke tuin te Ouderkerk aan den IJssel.

  Gefaseerde tuinaanleg

  Samen met de opdrachtgever zijn de ramingen  voor realisatie opgesteld en op basis daarvan is het kwaliteitsniveau vastgesteld. De opdrachtgever wilde ook zelf het nodige werk uitvoeren. Samen hebben we een heldere werkverdeling gemaakt. In het eerste jaar van de aanleg (2015) hebben wij het grondwerk en de vijver gerealiseerd. Samen met de opdrachtgever is het beplantingsplan uitgevoerd. In het tweede jaar ( 2016) hebben wij het vlonderpad langs de vijver aangrlegd. In 2017 zal de hele tuinaanleg zijn afgerond.

  Hortivorm is aanspreekpunt bij het onderhoud en we zijn minimaal 1x per jaar aanwezig om de opdrachtgever te ondersteunen bij het opvolgend tuinonderhoud.

< Terug naar overzicht