Onderhoudsvriendelijke tuin Utrecht – De Meern

 1. Tuin 1 maand na tuinaanleg.
 2. Combinatie tegels en gebakken klinkers.
 3. Entree voor motor in de tuin.
 4. Tuin bij hoekwoning De Meern
 5. Tuin bij hoekwoning De Meern
 6. Aanwezige haagjes in tuin.
 7. Schetsontwerp voor tuin bij hoekwoning.
 8. 1 maand na tuinaanleg.
 9. Veronicastrum

 • ‘Een verrassend tuinontwerp met planten, kleuren en geuren, waar vogels en vlinders graag komen.’

   

   

   

   

   

 • Onderhoudsvriendelijke tuin bij hoekwoning in De Meern

  Renovatie van de dichtgegroeide tuin zorgde voor meer licht, lucht, kleuren, geuren en beleving.

   

  De motor moest goed gestald kunnen worden, dat was één van de voorwaarden voor deze nieuwe, onderhoudsvriendelijke tuin in De Meern. Het tijdrovende tuinonderhoud moest minder worden. Maar, het moest wel een tuin worden met met planten, kleuren en geuren, vogels en vlinders.

  Aanleiding tuinontwerp

  Verschillende zitplekjes en meer beleving in kleuren en geuren. De aanleiding om deze bestaande tuin, in De Meern (Utrecht), te renoveren, zijn de vele haagjes. Die vragen veel onderhoud en nemen ook veel ruimte in. De wens was: een tuin met minder onderhoud, meer ruimte voor verschillende terrasjes en een overkapping voor de motor.

  Overtuigend tuinontwerp

  Vanwege het overtuigende tuinontwerp en de heldere werkwijze is gekozen voor Hortivorm. Op basis van de ramingen zijn de materiaalkeuzes gemaakt. De hoge vaste planten en siergrassen zullen, na een paar jaar, zorgen voor meer afscheiding en verrassingen in deze onderhoudsvriendelijke tuin in De Meern. Het hoofdterras is voorzien van een zonnedoek die zorgt voor schaduw.

  Onderhoud

  Ook een onderhoudsvriendelijke tuin heeft zorg en aandacht nodig. Na de aanleg van de tuin, komen we regelmatig terug voor een servicebeurt. We maken dan ook foto’s en houden zo de tuin in de gaten om te zien of alles groeit en bloeit zoals bedoeld, afgesproken en vastgelegd. Ook als er bestrating verzakt is, of als er iets anders zorg nodig heeft, maken we dit in orde. Onderhoud van de tuin en een goede relatie met de opdrachtgever staan bij ons centraal.

  Wilt u ook een onderhoudsvriendelijke tuin?

  Een tuin met planten en struiken die niet te veel onderhoud vraagt, is dat wat voor u? Wist u dat een onderhoudsvriendelijke tuin niet per se alleen uit tegels bestaat? We komen graag naar u toe om uw tuin te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

  Maak een afspraak > 

Posted in:
< Terug naar overzicht