Stadstuin Utrecht – aan de Grift

 1. Terras aan de Grift te Utrecht.
 2. Stadstuin aan de Grift te Utrecht.
 3. Stadstuin te Utrecht aan de Grift.
 4. Tuin na 10 jaar.
 5. Stadstuin Utrecht
 6. Schetsontwerp tuin aan de Grift te Utrecht.
 7. Stadstuin te Utrecht aan de Grift.

 • ‘Door goed luisteren, kijken en doorvragen, maakten wij voor onze opdrachtgever deze ideale achtertuin aan de Grift in Utrecht’

   

 • Stadstuin in Utrecht aan de Grift

  Een unieke plek aan het water. Een stadstuin aan de Grift, een van de mooiste plekjes in Utrecht. Hortivorm hoveniers maakte het ontwerp en verzorgde de aanleg van deze rustige gezinstuin.

  Na een aantal jaar werden we opnieuw benaderd om langs te komen en de tuin aan te passen. De bomen waren in deze jaren flink gegroeid, het gazon was nogal bewerkelijk en men wilde meer privacy in de tuin. Bovendien wilde de opdrachtgever een zonnige plek om in de tuin te zitten. Tijd voor een aanpassing.

  Nieuw tuinontwerp

  Het concept voor deze tuin bestaat uit een lange zichtas vanaf het boven gelegen terras met daarnaast een pergola/leiwand die moet zorgen voor de nodige privacy. De terrassen zijn omgeven door planten, zonder dat dit ten koste gaat van de zonnige plek in de tuin.

  Hergebruik aanwezige materialen

  De eerder gebruikte gebakken klinkertjes zijn hergebruikt en uitgebreid op de plek van het voormalige gazon. De vlonders zijn hersteld en er is sfeerverlichting aangebracht, met name bij de tuintrap. Door dit nieuwe ontwerp heeft de tuin verschillende terrassen. Het is een fijne plek geworden die voldoet aan alle wensen.

  Is uw tuin ook toe aan een metamorfose?

  Ook al heb je de tuin jaren geleden vakkundig laten aanleggen, toch heb je soms behoefte aan iets anders. Wilt u een speelveldje in plaats van een plantenborder, zijn de struiken toch wel erg groot geworden, heeft u behoefte aan meer privacy? We komen graag naar u toe om uw tuin te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

  Maak een afspraak > 

Posted in:
< Terug naar overzicht