Ecologische tuin Utrecht

Dit is nog een post subtitle

 1. Ecologische stadstuin 01
 2. Ecologische stadstuin 07
 3. Ecologische stadstuin 06
 4. Ecologische stadstuin 08
 5. Ecologische stadstuin 10
 6. Ecologische stadstuin 11
 7. Ecologische stadstuin 12
 8. Ecologische stadstuin 13
 9. Ecologische stadstuin 14
 10. Ecologische stadstuin 03
 11. Ecologische stadstuin 04
 12. Ecologische stadstuin 15
 13. Ecologische stadstuin 05
 14. Ecologische stadstuin 09
 15. Ecologische stadstuin 02

 • ‘Een urbane, ecologische stapsteen midden in Utrecht, waar het goed toeven is voor mens, flora en fauna.’

   

   

   

   

 • Een ecologische tuin in het centrum van Utrecht

  Een verrassend tuinontwerp en onze heldere werkwijze gaven de doorslag voor de aanleg deze ecologische tuin.

  Onze opdrachtgever is werkzaam in de milieubranche en was aangenaam verrast door het creatieve concept: een urbane, ecologische stapsteen. We hebben in deze tuin zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Het ecologische aspect zit vooral in de beplanting met planten uit de rode lijst. Dat is een lijst waarop per land de bedreigde dier- en plantensoorten staan. Op de rode lijsten staan ook beschermingsmaatregelen om deze soorten weer in aantal te laten toenemen. Door het planten van deze bedreigde soorten dragen we bij tot de instandhouding van inheemse planten.

  Aandacht voor mens en dier

  Natuurlijk is er ook gedacht aan het dierenleven, we plaatsen onder meer een insectenhotel . Naast planten uit de rode lijst hebben we zoveel mogelijk drachtplanten geplaatst. Drachtplanten zijn planten die nectar en/of pollen (=stuifmeel) leveren. De mens komt aan zijn trekken door de  verticale kruidentuintjes aan de muur en erfafscheiding.

  De fris gekleurde tuinkasten geven deze ecologische stadstuin echt sfeer. Omdat deze tuin direct aan de keuken grenst, kunnen de verse tuinkruiden snel en op werkhoogte worden geoogst.

  In deze smalle stadstuin zijn verschillende terrasjes gemaakt. Pergola’s zorgen voor beschutting en de natuurlijke schaduw in deze verrassende ecologische tuin in Utrecht.

  Wilt u ook een ecologische tuin?

  Uw eigen tuin met inheemse planten en een plek waar dieren graag komen? Met een ecologische tuin zorgt u voor planten, mensen en dieren. Wilt u weten wat het inhoudt? Wij komen graag naar uw tuin om de mogelijkheden te bespreken.

   
  Maak een afspraak > 

Posted in:
< Terug naar overzicht