Nog in te vullen

 • ‘Sierbestrating in harmonie met de beplanting, daar gaat het om’

 • Sierbestrating in uw tuin

  In elke tuin komt sierbestrating voor. Het aanbrengen van sierbestrating vergt de nodige kennis en vakmanschap, zeker in een tuin. – Daarnaast is het altijd zwaar werk en zijn er de nodige machines nodig voor een goed eindresultaat.

  De mogelijkheden van sierbestrating zijn vrijwel eindeloos. Ieder jaar komen er nieuwe producten op de markt. De keuze van de sierbestrating kunt u geheel afstemmen op uw smaak, gewenste sfeer en uw budget.

  Hortivorm helpt

  Om u – veel moeite, tijd en rugpijn te besparen, adviseren en helpen wij om díe sierbestrating te leveren en te verwerken die bij uw situatie past. Onze mensen zijn getraind om dit zware werk te doen. – Vanuit een totaalvisie voor uw tuin adviseren wij het onderdeel sierbestrating, in samenhang met de totale tuinbeleving en gewenste tuinsfeer.

  Kosten aanleg sierbestrating

  Naast de materiaalkosten van de bestrating zijn er nog vele andere factoren die de uiteindelijke investering bepalen. U kunt hierbij denken aan:

  • Grondwerk
   • Hoe diep wordt de grond uitgegraven?
   • Op welke grond wordt de bestrating gelegd, is dat klei, zand of zettingsgevoelige grond?
   • Het materiaal waarop gestraat wordt, is dat- straatzand, brekerzand puingranulaat of bims?
  • Wijze van leggen en afwerken;
   • De bestrating kan op maat geknipt of op maat gezaagd worden met een diamantzaag, er is een duidelijk verschil in kwaliteit en kosten;
   • Wordt de bestrating gevoegd zodat er weinig of geen onkruid in de voegen zal groeien en ook geen mieren komen die het zand omhoog werken?
   • Wordt er – zandstabilisatie toegepast om verzakken tegen te gaan?

  Ook de loop- of rijafstand tussen losplek van de bestrating en de plek waar de sierbestrating gelegd moet worden speelt een rol bij de kosten, evenals de bereikbaarheid. Kunnen we er gemakkelijk bij met onze machines of moet het grotendeels met handkracht gebeuren?

  Wat betreft de materiaalkosten kunt u kiezen tussen de €10,00 tot € 100,00 per m2 alleen voor de sierbestrating.

  Daarnaast moet er vaak – kantopsluiting geleverd en verwerkt worden, moet grondwerk gedaan worden, etc.. etc..

  Verhardingsplan

  Hortivorm werkt graag gestructureerd met u aan uw opdracht zodat u weet wat we gaan doen, hoe we het gaan doen en wat de kosten zijn. Om dit helder te krijgen maken we naast het tuinontwerp ook een verhardingsplan. In dit plan tekenen we het patroon van de bestrating en de maatvoering. Zo kunnen we precies uitrekenen welke investering er nodig is om die tuin te realiseren die bij u past.

  Advies voor uw tuin?

  Wilt u een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor uw tuin? U kunt mij iedere werkdag bellen tussen 08:00 en 17:00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd.

   

  Met vriendelijke groet,

  Gibbo Hamoen
  eigenaar hoveniersbedrijf Hortivorm