Ecologie

 • ‘Bewust omgaan met leefomgeving in natuurlijke tuin’

 • Ecologische tuin aanleggen, beplanten & onderhouden

  Ecologische tuin aanleggen is een verrijking van uw huis. Ecologisch, duurzaam, milieubewust, CO2 neutraal en nog veel meer termen en begrippen worden gebruikt om aan te duiden dat we bewust met onze leefomgeving dienen om te gaan. Ons prachtige vak geeft bij uitstek de mogelijkheid om deze abstracte begrippen concreet te maken.

  Hoveniersbedrijf Hortivorm werkt al ruim 20 jaar aan verschillende leefomgevingen, van het woonklaar maken van complete woonwijken tot de aanleg van ecologische tuinen en natuurlijke particuliere tuinen. Dit hebben wij altijd gedaan met liefde en respect voor flora en fauna.

  Natuurlijke en ecologische tuinen

  Uw stadstuin als ecologische stapsteen binnen de stedelijke ecologische structuur? Dan kunt u denken aan toepassing van planten die op de rode lijst staan. Als u een ecologische tuin aanlegt, kunt u ook zorgen voor voedsel voor vogels, vlinders en andere insecten, nestelgelegenheid voor vogels, een plek voor egels om hun winterslaap te houden en nog veel meer.

  Bloemenweide en beplantingsassortiment

  Heeft u ruimte om een bloemenweide aan te leggen? Wij kunnen u adviseren welke mengsels het best kunnen worden toegepast binnen uw situatie. Bij het beplantingsassortiment kunnen we uitgaan van inheemse beplanting. Afstemming op bodem en andere abiotische factoren is hierbij essentieel.

  Drachtplanten en insectenhotels

  Wilt u met uw ecologische tuin een bijdrage leveren aan de instandhouding van bijen en vlinders, dan adviseren wij welke drachtplanten het beste toegepast kunnen worden in uw tuin. Een of meer insectenhotels kunnen dan eigenlijk niet ontbreken in uw tuin. Deze kunnen wij plaatsen maar u kunt deze ook zelf kopen of zelf maken, wij helpen u graag.

  Ecologicshe tuin: bestrating en onderhoud?

  Om diversiteit in uw ecologische tuin zo groot mogelijk te maken adviseren wij om de hoeveelheid bestrating te beperken tot het hoognodige. Daarnaast is weinig verharding beter voor de waterhuishouding. Een bijkomend voordeel is dat bestrating veelal vele malen kostbaarder in aanschaf is dan beplanting. Het tuinonderhoud van een ecologische tuin kan zowel extensief als intensief zijn. Wij stemmen dat graag met u af.

  Voordelen van een ecologische tuin

  Een ecologische tuin biedt veel voordelen, zoals:

  • Ecologisch tuinieren is niet gebonden aan plaats of stijl
  • U helpt de natuur met het initiĆ«ren en ondersteunen van natuurlijke processen
  • Een ecologische tuin trekt diverse dieren aan

Meer weten over een ecologische tuin? Maak een afspraak!

Wilt u meer weten over de aanleg en het onderhoud van een ecologische tuin? U kunt mij hiervoor iedere werkdag bellen tussen 08:00 en 17:00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd.

Graag tot ziens in uw tuin.

Met vriendelijke groet,

Gibbo Hamoen
eigenaar hoveniersbedrijf Hortivorm