Beplantingsplannen


 • ‘Een goed beplantingsplan versterkt het ontwerp en verhoogt het plezier bij het tuinonderhoud’                                                                    

   

   

   

 • Beplantingsplan de basis voor een echte tuin

  Een goed beplantingsplan is echt een specialiteit. Heel belangrijk!

   

  Het maken van een goed beplantingsplan vergt naast veel plantenkennis, zoals bloeivorm en bloeitijd, winterbeeld, expansiedrift, ook kennis van de bodemgesteldheid. Als Hortivorm een tuin ontwerpt en realiseert dan verzorgen wij ook een bijpassend beplantingsplan.

  Goed beplantingsplan = minder tuinonderhoud

  Een goed beplantingsplan geeft niet alleen meer tuinbeleving maar kan ook minder tuinonderhoud geven. U kunt kiezen voor bodembedekkende beplanting, wat weinig of geen onderhoud behoeft. Ook kunt u kiezen voor sterke vaste planten die hun waarde ook bewezen hebben in het openbaar groen.

  Wilt u bloemen kunnen plukken uit uw tuin? Dan kunnen we hogere en lang bloeiende of doorbloeiende planten toepassen.

  Vlinders in uw tuin?

  Dat is helemaal niet moeilijk! Het vlinderseizoen duurt veel langer dan de bloei van de vlinderstruik.  Er zijn vele planten die vlinders lokken en waar u van kan genieten in uw tuin.

  Slakken in uw tuin?

  Er zijn planten die niet worden gegeten door slakken. Onze beplantingsspecialist weet welke slakbestendige planten toegepast kunnen worden en in welke situatie.

  Droge tuingrond of juist vette klei of veen?

  Een goed beplantingsplan houdt ook rekening met de grondsoort. Planten die van kalkrijke gronden houden zullen het niet of slecht doen op veengronden en andersom. Hoveniersbedrijf Hortivorm voert een gedegen bodemonderzoek uit voordat met het ontwerp en beplantingsplan wordt begonnen.

  Tuinontwerp, tuinrenovatie, border renovatie, tuinaanleg en tuinonderhoud

  Hortivorm hoveniers is specialist in tuinen en beplanting! Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het realiseren van tuinen en beplantingen. Onze ervaren en geschoolde tuin- en landschapsontwerper heeft ruim 40 jaar ervaring in het maken van creatieve tuin- en landschapsontwerpen en de realisatie ervan.

< Terug naar overzicht