Tuinontwerpen


 • ‘Tuinontwerpen die uitgevoerd zijn of nog op de planning staan om uitgevoerd te worden’

   

   

   

   

   

   

 • Tuinontwerpen van gerealiseerde en nog te realiseren tuinen

  De basis voor een goede tuin, is een goed tuinontwerp.

   

  Hortivorm hoveniers hecht veel waarde aan een goed doordacht tuinontwerp. Onze tuin- en landschapsontwerper heeft ook ruim 25 ervaring in het vormgeven en ontwerpen van tuinen. Wij gaan er van uit dat vorm de functie volgt. Dat betekent dat het tuinontwerp voortvloeit uit of gebaseerd wordt op de beoogde functie of het uiteindelijk gebruik. Naast de vormgeving is de materiaalkeuze van groot belang. Het maakt bijvoorbeeld veel verschil of men kiest voor een verharding van grind of van natuursteen, niet alleen qua budget maar vooral ook qua sfeer.

  Doordachte en creatieve tuinontwerpen

  Een tuinontwerper moet aan veel zaken denken. Hierbij noemen we het de al genoemde functie van de tuin. Is deze bedoeld om te relaxen en om buiten te kunnen eten, heeft de tuin vooral een representatieve functie, wilt u er de natuur beleven of uw auto parkeren parkeren? Ook moeten we rekening houden met de zon, de wind, de bodem, omringende bebouwing en/of het landschap. De architectuur van de woning en de periode van de bouw spelen mee, zo ook de loop- en zichtlijnen, en op welk moment men waar in de tuin zit. Ook houden we rekening met de wetgeving inzake bouwwerken, hagen en heggen, erfafscheidingen, toegang en recht van overpad, en mogelijke milieu-subsidies.

  Heldere werkwijze en stappenplan

  Omdat wij en u aan zoveel dingen moeten denken en uitwerken hebben we een heldere werkwijze ontwikkeld die u en ons helpt om het gestelde doel te bereiken: een tuin die bij u past, qua functie, beleving en budget. Dit stappenplan kunt u hier bekijken.

  Realisatie met vastgelegde garantie en service

  Hortivorm hoveniers legt de gemaakte afspraken en de afgesproken en gewenste kwaliteit vast. Wij werken met verschillende ramingen en kwaliteitsniveaus. Hierdoor kunt u makkelijk kiezen wat het beste bij u past. Dit alles wordt vastgelegd en conform afspraken uitgevoerd. Hortivorm is een gecertificeerd hoveniersbedrijf en aangesloten bij de branche vereniging VHG. Klachten die wij niet voor u kunnen oplossen kunnen ingediend worden bij de VHG, opdat u altijd verzekerd bent dat, als er een terechte klacht is, problemen worden opgelost.

  Nadat wij een tuin hebben gerealiseerd verzorgen wij nog een tweetal servicebeurten. Deze servicebeurten bestaan uit een controle van het uitgevoerde werk en geleverde materialen. Wij geven dan ter plekke advies en kunnen handelingen, zoals snoeien, aan u voordoen.

< Terug naar overzicht