Leiden


 • Ontwerp en realisatie van een stadstuin te Leiden. ‘Een verrassend ontwerp, dat ons jaren tuinplezier zal gaan geven’.

   

   

 • Stadstuin te Leiden

  Deze stadstuin was, na een verbouwing, dringend toe een nieuwe aanleg.

  Deze opdrachtgever houdt van bouwen en doet dat het liefst zelf. Maar de tuin…….daar kwamen ze niet uit. Onze werkwijze sprak deze opdrachtgever aan en na presentatie van het schetsontwerp mocht Hortivorm de nieuwe tuin realiseren.

  Ontwerpproces

  In het eerste schetsontwerp voor deze stadstuin werden er verschillende gestucte tuinmuurtjes voorgesteld en enkele watermuurtjes van cortenstaal. Na de nodige schetsen en ramingen is gekozen voor een alternatief materiaal. Hardhouten paaltjes zorgen nu voor het ritme in de tuin zoals bedacht door onze tuin- en landschapsontwerper. De gebakken klinkertjes van 20×5 cm. en gebakken plavuizen van 20×20 cm. zorgen voor een subtiel verschil tussen terras en pad. Het was een leuk en intensief proces, dat tot het onderstaande resultaat heeft geleid.

  Tuinaanleg

  De opdrachtgever heeft zelf ook enkele onderdelen kunnen uitvoeren, zoals het opschonen van de tuin. Deze tuin is in de zomer van 2016 in twee weken gerealiseerd. We zullen in 2017 weer nieuwe tuinfoto’s maken van deze bijzondere stadstuin te Leiden.

  Service

  Na de aanleg van deze tuin in zomer 2016 zullen wij in het voor- en najaar van 2017 nogmaals terugkomen voor onze servicebeurten. Dan kijken we of alles nog voldoet zoals het is bedoeld en vastgelegd. Als dat niet zo is, zorgen we ervoor dat het opgelost wordt. We geven instructie over snoeien, bemesten en het leiden van de klim- en leiplanten.

  De opdrachtgever wil komend jaar een nieuwe opslag voor openhaardhout bouwen, leuk, we zijn benieuwd!

< Terug naar overzicht