Den Dolder


 • Voortuin met oprit waar opdrachtgever de tuin belangrijker vindt dan de oprit. Dit resulteerde in een bijzondere voortuin.              

   

                     

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Natuurlijke voortuin Den Dolder

  Meer tuin en minder parkeren.

   

  Bij deze opdrachtgever in Den Dolder had Hortivorm hoveniers zo´n 5 jaar eerder de achtertuin ontworpen en gerealiseerd. Men was dermate tevreden dat Hortivorm ook een voorstel mocht doen voor de voortuin. Belangrijk punt was dat de oprit meer bij tuin zou worden betrokken. Het was niet nodig dat de auto´s de gehele oprit zouden gebruiken. Onze tuin- en landschapsontwerper ging aan de slag en maakte twee schetsen.

  Verrassende schetsontwerpen

  Op basis van de eisen en wensen van de opdrachtgever zijn er twee schetsontwerpen gemaakt die veel overeenkomsten hebben maar ook duidelijke verschillen. Na presentatie van deze schetsen werd er gekozen. De entreepartij bij de voordeur wordt groter, flagstones en groenblijvende hagen met verschillende hoogtes worden toegepast. Vaste planten en siergrassen gaan deze tuin een natuurlijke beleving geven.

  Voortuin

  In deze voortuin is ook ruimte gereserveerd om lekker in de tuin te kunnen zitten.

  Veel mensen vinden het lastig om de voortuin goed in te richten. Een voortuin wordt niet altijd functioneel gebruikt. Een voortuin schept afstand tussen woning en het openbare gebied. Soms kunnen auto’s worden geplaatst in de voortuin en soms moet er ruimte zijn voor fietsen. De voortuin vervult vaak een representatieve functie. Meestal wordt gekozen voor minimaal onderhoud. Door toepassing van de juiste materialen en beplanting kan daaraan worden voldaan.

  Van schets tot werkelijkheid

  Mijn vak is zo boeiend omdat we niet alleen met tuinen te maken hebben maar vooral ook met de opdrachtgevers. Iedere opdracht, iedere opdrachtgever is anders en dat maakt mijn vak zo boeiend. Om te komen van tuinschets tot tuin waarin men kan lopen, spelen, werken, relaxen en genieten is er veel overleg nodig. Het verdiepen in de opdrachtgever vind ik net zo belangrijk als het verdiepen in de tuin. Om te komen tot een goed resultaat komt het bij beide aan op aandacht geven, een heldere werkwijze en het nakomen van afspraken. Zo is men in Den Dolder weer een bijzondere voortuin rijker. Wellicht tot ziens in uw voortuin?

  Gibbo Hamoen
  eigenaar hoveniersbedrijf Hortivorm

< Terug naar overzicht