Aarlanderveen


 • Bloementuin bij vrijstaande woning. Realisatie in 2002 en opvolgend tuinonderhoud door Hortivorm. 

   

   

   

   

 • Bloementuin bij vrijstaande woning te Aarlanderveen.

   

  Deze tuin te Aarlanderveen heeft Hortivorm in 2002 mogen ontwerpen en realiseren. De aanleiding was dat de opdrachtgever meer natuur en meer bloemen in de tuin wilde zien. De opdrachtgever houdt van bloemen, zowel binnen als buiten. Daarnaast diende de bestaande tuin in zijn geheel te worden gerenoveerd. Verder waren de wensen een extra terras in de zon, een zonneterras meer uit de wind en de nodige variatie qua beplanting en bloemen.

  Creatief tuinontwerp

  Wij hebben een tuinontwerp gemaakt waar de terrassen en borders zijn aangevuld met een pergola die de verschillende tuinonderdelen met elkaar verbindt. De opdrachtgever was en is dermate enthousiast dat wij ook ondersteuning mogen bieden bij het opvolgende tuinonderhoud in deze tuin te Aarlanderveen.

  Tuinonderhoud

  Enkele keren per jaar komen wij langs in Aarlanderveen om de hagen te knippen, de graskanten te steken en de tuin in het voor- en najaar een goede onderhoudsbeurt te geven. Minimaal eens per jaar wordt het werk en het resultaat daarvan in de tuin geëvalueerd met de opdrachtgever. Doel hiervan is te kijken wat goed ging en welke punten voor verbetering in aanmerking komen. Zo houden we samen de tuin (en investering) in topconditie.

  Aanpassing tuin

  In 2016 heeft Hortivorm deze de tuin aangepast in verband met de buxusmot en zijn de buxushaagjes vervangen door hulsthaagjes. Ook is er een extra terras gemaakt bij de moestuin en het kippenhok. Dit nieuwe terras geeft ruim zicht over het aanwezige landschap. Dit nieuwe terras is gemaakt onder een reeds bestaande boom zodat er direct schaduw en koelte is op dit terras. Daarnaast zorgt de boom voor intimiteit in de grote ruimte van deze tuin.

< Terug naar overzicht