Gouda


 • ‘Een stadstuin gerealiseerd in Gouda in goede samenspraak ontworpen en gerealiseerd samen met de opdrachtgever’.

   

   

   

   

   

 • Beeldige stadstuin in historische binnenstad van Gouda

   

  In 1996 mochten wij deze stadstuin in de historische binnenstad van Gouda ontwerpen en realiseren. De tuin moest passen in dit historische karakter en natuurlijk aan de eisen en wensen van de opdrachtgever. De opdrachtgever is kunstenaar en wil ook in de tuin de nodige beelden plaatsen.

  Tuinbeleving te Gouda

  Verrassende doorkijkjes, lange lijnen en verborgen plekjes kenmerken deze tuin. De vele beelden geven dat persoonlijke kenmerk aan deze tuin. Je valt van de ene in de andere verbazing en verwondering. Wij komen nog elk jaar in deze tuin voor het tuinonderhoud en genieten dan ook even van deze tuin en zijn beelden, waar de opdrachtgever het hele jaar van kan genieten.

  Toepassing van oude gebakken klinkertjes in combinatie met traditionele buxushaagjes dragen bij aan het historische karakter van deze tuin evenals de toegepaste beplanting en de gemetselde trap en vijverrand van deze oude klinkertjes. De aangebrachte vijver welke dwars op de lange zichtlijn is geplaatst voegt het element water toe aan deze tuin, waardoor net dat stukje extra beleving en verrassing aanwezig is. Niet alleen de tuin wordt gebruikt voor plaatsing van de diverse beelden, zelfs op het dak is daar nog ruimte voor zoals de foto’s laten zien. Als de tuin niet groot genoeg is gaan we gewoon de hoogte in.

< Terug naar overzicht