Utrecht – De Meern –


 • ‘Een heldere werkwijze en een verrassend tuinontwerp waren de ingrediënten voor het verkrijgen van deze opdracht’.

   

   

   

   

   

 • Tuin bij een hoekwoning in De Meern.

  Renovatie van dichtgegroeide bestaande tuin zorgde voor meer licht, lucht, kleuren, geuren en beleving.

   

  De motor moest goed gestald kunnen worden, één ‘van de voorwaarden voor deze nieuwe tuin in De Meern. Het tijdrovende tuinonderhoud moest minder worden en er moest wel meer beleving met planten, kleuren en geuren, vogels en vlinders komen in deze tuin in De Meern.

  Aanleiding tuinontwerp

  Meer verschillende zitplekjes en meer beleving in kleuren en geuren… De aanleiding om deze bestaande tuin, in De Meern te Utrecht, te renoveren was de aanwezige hoeveelheid haagjes. Deze kostten niet alleen veel onderhoud maar ook veel ruimte. De opdracht was: maak een tuin met minder onderhoud, meer ruimte voor verschillende terrasjes en een ruimte om een overkapping te maken voor de motor.

  Overtuigend tuinontwerp

  De opdrachtgever had verschillende hoveniers benaderd. Vanwege het overtuigende tuinontwerp en de heldere werkwijze is gekozen voor Hortivorm. Op basis van de ramingen zijn de materiaalkeuzes gemaakt. De tuin is ontworpen en aangelegd medio 2016. De hoge vaste planten en siergrassen zullen straks (na 2-3 jaar) gaan zorgen voor meer afscheiding en verrassingen in deze tuin in De Meern. Het hoofdterras is voorzien van een zonnedoek om de nodige schaduw te geven.

  Opvolgende servicebeurten

  We komen in 2017 nog terug in De Meern met onze service beurten en maken dan meteen nieuwe foto’s. Zo monitoren wij deze tuin in De Meern, opdat hij groeit en bloeit zoals bedoeld, afgesproken en vastgelegd. Ook als er bestrating verzakt mocht zijn of dat er iets anders hersteld moet worden, voeren wij dit uit. Nazorg en een langdurige relatie met onze opdrachtgevers staan bij ons centraal. Zo komt de tuin tot zijn recht en houdt de gedane investering zijn waarde en de opdrachtgever zijn plezier.

< Terug naar overzicht