Alphen aan den Rijn


 • Een veelzijdige gezinstuin bij vrijstaande woning. ‘Een lust voor het oog en plezier voor onze kinderen, we genieten elke dag in en van de tuin’.

   

   

   

   

   

   

   

 • Een kleurrijke en veelzijdige gezinstuin te Alphen aan den Rijn

  Een verrassende gezinstuin waarin ouders en kinderen heerlijk kunnen relaxen, spelen en genieten.

  Hortivorm heeft in eind 2014 opdracht gekregen om een tuinontwerp te maken voor deze tuin te Alphen aan den Rijn. Voorop stond een groene gezinstuin met de nodige beleving in kleuren en geuren, met ruimte voor handhaving van de aanwezige vruchtboompjes en kruiden voor gebruik in de keuken. De voortuin is representatief en functioneel.

  Het tuinontwerp sprak de opdrachtgever direct sterk aan. Op basis van gemaakte kwaliteits- en materiaalkeuzes in de opgestelde ramingen is een begroting opgesteld wat er toe leidde dat wij de tuin begin 2015 mochten realiseren.

  Concept tuinontwerp

  Een veelzijdige gezinstuin waarbinnen ouders en kinderen hun actieve en passieve verblijfsplekken hebben. Een pergola verbindt de verschillende tuinonderdelen en geeft diepte in de tuin.

  De aanwezige trampoline kreeg een nieuwe plek in de tuin en werd ingegraven. Ook de lounge-meubels kregen een eigen terras bij de berging. Bij de woning is een ruim terras gemaakt waar het gezin samen kan eten. Dit terras werd niet in de zichtlijn vanuit de woning maar daarnaast geplaatst, Anders zou men vanuit huis tegen de tuinmeubels aankijken in plaats van het gewenste bloemenuitzicht.

  Opvolgend tuinonderhoud

  Wij komen ieder jaar langs op de opdrachtgever te helpen om zijn investering in stand te houden.

  We hoeven weinig te doen want het plezier dat deze opdrachtgever heeft in het tuinonderhoud zorgt er nu voor dat de tuin er het hele jaar geweldig bij ligt. Ook hier blijkt dat als de tuin goed is ontworpen en gerealiseerd er veel motivatie is om het gemaakte in stand te houden.

< Terug naar overzicht