Renovatie stadstuin Wassenaar

 1. Tuinaanleg stadstuin te Wassenaar.
 2. Nieuwe tuin te Wassenaar.
 3. Vaste planten border in tuin te Wassenaar.
 4. Vaste planten border te Wassenaar.
 5. Tuinpad langs woning te Wassenaar.
 6. Nieuw tuinpad te Wassenaar.
 7. Renovatie stadstuin Wassenaar
 8. Zicht op nieuwe tuin te Wassenaar.
 9. Zicht op tuin vanaf hoofdterras te Wassenaar.
 10. Tuintrap te Wassenaar.
 11. Stadstuin te Wassenaar
 12. Zicht op uin te Wassenaar.
 13. Zicht op tuin te Wassenaar.
 14. Tuintrap oude situatie in stadstuin te Wassenaar.
 15. Oud terras tuin te Wassenaar.
 16. Te grote coniferen tuin te Wassenaar.
 17. Bossage in tuin te Wassenaar.
 18. Schetsontwerp tuin te Wassenaar.
 19. Tuin na 3 maanden te Wassenaar.
 20. Nieuwe tuin te Wassenaar
 21. Tuinbeeld op terras te Wassenaar.

 • ‘Hortivorm verzorgde het ontwerp en de renovatie van deze stadstuin in Wassenaar’.

   

   

   

   

   

   

   

 • Renovatie stadstuin in Wassenaar 

   

  De nieuwe bewoners van deze woning in Wassenaar stelden andere eisen aan de tuin. We kenden elkaar al langer, dus een afspraak was snel gemaakt.

  Deze stadstuin bij een twee-onder-een-kapwoning in Wassenaar was verouderd. Een renovatie was nodig om er weer een fijne tuin van te maken. De aanwezige coniferen waren zo groot geworden dat er veel schaduw in de tuin was.

  Eisen en wensen

  De opdrachtgever wilde een onderhoudsvriendelijke tuin een gazon, bloeiende vaste-plantenborders en een terras met tuintrappen. Het moest een rustige tuin worden zonder tierelantijnen. We maakten twee schetsen met een heldere vormgeving. De opdrachtgever was enthousiast en in overleg kozen we voor een ontwerp dat we nog meer lieten aansluiten op de eisen en wensen van de opdrachtgever.

  Tuinontwerp

  Een hoofdpad vormt de hoofdlijn met daaraan gekoppeld de verschillende tuinonderdelen, gazon en borders. Het zicht van het lange pad eindigt bij een boom. Dit is één van de twee bomen die het terras ‘vastleggen’ in de ruimte. De bomen zorgen voor de nodige schaduw en privacy. Er is een bescheiden gazon dat tegelijk zorgt voor een rustig vlak in de tuin.

  Werkwijze van ontwerp tot tuinaanleg

  Het aangepaste schetsontwerp noemen we het voorlopige ontwerp. Op basis hiervan worden drie ramingen gemaakt. De opdrachtgever kan nu materialen, zoals stenen en de materialen voor de trap, uitzoeken. Hierbij geven wij  suggesties. We verwerken de uitgezochte materialen in het definitieve ontwerp. We maken en beplantingsplan en overleggen dat met de opdrachtgever.

  Tenslotte volgt de conceptbegroting voor de nieuwe tuin. Na goedkeuring maken we daar een definitieve begroting van en spreken we een aanvangsdatum en opleveringsdatum af voor de tuinaanleg.

  Opvolgend tuinonderhoud

  Na de aanleg komen wij nog tweemaal langs voor de servicebeurt. Hortivorm ondersteunt de opdrachtgever bij het onderhouden van de hagen. We houden de tuin goed in de gaten en geven bemestingsadvies, snoeiaanwijzingen en tips om het gazon in optimale conditie te houden. Deze stadstuin in Wassenaar zal groeien en bloeien en in de loop der jaren meer waard worden.

  Is uw (nieuwe) tuin ook toe aan een renovatie?

  Bent u verhuisd en past de nieuwe tuin niet bij uw eisen en wensen? Of is uw tuin aan een renovatie toe? We komen graag naar u toe om uw tuin te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

  Maak een afspraak > 

Posted in:
< Terug naar overzicht