Utrecht

Dit is nog een post subtitle


 • ‘Een urbane ecologische stapsteen midden in Utrecht, waar het goed toeven is voor mens, flora en fauna’.

   

   

   

   

 • Een ecologische stadstuin in het centrum van Utrecht.

  Naar aanleiding van een verrassend tuinontwerp en onder heldere werkwijze mochten wij ook deze tuin realiseren.

  Onze opdrachtgever is werkzaam in de milieuhoek en was aangenaam verrast door het aangedragen creatieve concept; een urbane ecologische stapsteen. We hebben in deze tuin zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt maar het ecologische aspect zit vooral in de beplanting door de toepassing van planten uit de rode lijst. Rode lijsten zijn lijsten waarop per land de in hun voortbestaan bedreigde dier- en plantensoorten staan. Op de rode lijsten staan, naast de bedreigde soorten, beschermingsmaatregelen om deze soorten weer in aantal te laten toenemen. Door toepassing van deze bedreigde soorten dragen we bij tot de instandhouding van inheemse planten.

  Aandacht voor mens en dier

  Naast planten hebben we ook gedacht aan het dierenleven, zoals insecten, waarvoor een insectenhotel is geplaatst. Naast selectie uit de rode lijst hebben we zoveel mogelijk drachtplanten toegepast. Drachtplanten zijn planten die nectar en/of pollen (=stuifmeel) leveren. Niet alleen aan planten en dieren is gedacht maar ook aan de inwendige mens, dit door toepassing van verticale kruidentuintjes aan muur en erfafscheiding.

  Toepassing van enkele fris gekleurde tuinkasten geven deze ecologische stadstuin meteen meer kleur. Omdat deze tuin direct aan de keuken grenst kunnen de verse tuinkruiden uit eigen tuin snel en op werkhoogte worden geoogst.

  In deze kleine en smalle stadstuin zijn verschillende terrasjes gemaakt waardoor men kan kiezen waar in de tuin te zitten, zon of schaduw. Enkele ‘pergola’s’ zorgen voor het plafond en de natuurlijke schaduw in deze verrassende stadstuin in Utrecht.

< Terug naar overzicht